Останні новини

02.06.2024
News image

Новини

Нові можливості для фінансування безперервного професійного розвитку працівників сфери охорони здоров’я

Ця постанова визначає механізм фінансування заходів з безперервного професійного розвитку (БПР) медичних працівників, забезпечуючи лікарям комунальних закладів охорони здоров’я можливість відшкодування витрат на підвищення кваліфікації.

166
Читати далі
11.12.2023
News image

Аналітіка

Аналітичний звіт ліцензійного реєстру МОЗ

Ми маємо чудову новину: наша команда підготувала аналітичний звіт про ліцензійний реєстр МОЗ, який відкриває завісу над динамікою видачі ліцензій для медичної практики. У цьому звіті ви знайдете відповіді на такі питання:

162
Читати далі
01.12.2023
News image

Новини

Особисте освітнє портфоліо для лікарів

? Зекономте час та зусилля, використовуючи наш безкоштовний інструмент в "Довідник Лікаря". Тисячі лікарів вже успішно скористалися ним для формування свого освітнього портфоліо, високо оцінивши його ефективність. ??

922
Читати далі
08.11.2023
News image

Новини

Довідник Лікаря: Ваш Надійний Партнер у Медичній Сфері - Відзначаємо 8 Місяців Разом!

За цей недовгий час, наша спільнота досягла неймовірних висот – тепер нас більше ? 12 000 фахівців з медичної сфери. Ваша підтримка і довіра є для нас найвищою нагородою.

99
Читати далі
18.09.2023
News image

Інструкції

Розрахунок процентної концентрації розчину

Концентрація розчину – величина, що показує кількість речовини, що розчинена у певній масі розчину. Найчастіше вона виражається у відсотках. Концентрацію розчину необхідно знати для призначення лікування пацієнту чи розрахування дози препарату.

Автор:

alokazay

3666
Читати далі
18.09.2023
News image

Інструкції

Розрахунок дози препарату за площею поверхні тіла (BSAD)

Доза препарату та кількість лікарського засобу, яка необхідна для лікування пацієнта протягом певного періоду часу, з метою його одужання або підтримки стабільного стану організму. Відповідно, дозування препарату може змінюватись в залежності від способу лікування. Якщо лікування передбачає швидке одужання або стрімкий прогрес, то лікар може виписати більшу дозу препарату. 

Автор:

alokazay

878
Читати далі
13.09.2023
News image

Інструкції

Площа поверхні тіла(ППТ)

Площа поверхні тіла (ППТ) (BSA) – це показник, що дозволяє визначити поверхність усього тіла в цілому в м². На відміну від Індексу маси тіла(ІМТ), Площа поверхні тіла не залежить від об’єму жирової тканини в організмі. Цей показник найчастіше використовують в медичній практиці з метою визначення дози лікування для пацієнта.

Автор:

alokazay

3180
Читати далі
13.09.2023
News image

Інструкції

Що таке Індекс маси тіла?

Індекс маси тіла (ІМТ) - це показник, що дозволяє визначити оптимальну вагу для пацієнта, оцінити стан організму дорослих та дітей. Потрібно пам’ятати, що ІМТ є приблизним значенням, яке базується на вазі та зросту людини, тому для повної оцінки стану пацієнта необхідно провести додаткові обстеження та виміри.

Автор:

alokazay

126
Читати далі
13.09.2023
News image

Інструкції

Додаток Проби Руф'є для лікарів: Ефективне моніторинг та відстеження кардіоваскулярних показників

3992
Читати далі
09.09.2023
News image

Інструкції

Ліцензійний реєстр МОЗ України з медичної практики

За допомогою інструмента пошуку в ліцензійному реєстрі МОЗ лікарі матимуть змогу відстежувати статус своїх ліцензій, перевіряти партнерів та оцінювати колег на місцевому та національному рівні.

449
Читати далі
1 2
Right