02.06.2024
Main News Image
Новини 02.06.2024

Нові можливості для фінансування безперервного професійного розвитку працівників сфери охорони здоров’я

10 березня 2023 року Кабінет Міністрів України ухвалив постанову № 216 «Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для здійснення безперервного професійного розвитку працівників сфери охорони здоров’я». Ця постанова визначає механізм фінансування заходів з безперервного професійного розвитку (БПР) медичних працівників, забезпечуючи лікарям комунальних закладів охорони здоров’я можливість відшкодування витрат на підвищення кваліфікації.

Фінансування заходів з БПР здійснюється за рахунок державного бюджету, а також коштів фізичних та юридичних осіб та інших джерел, не заборонених законодавством. Максимальна сума відшкодування становить 2000 гривень на одного лікаря.

Процедура отримання відшкодування включає наступні етапи:

1. Лікар надає роботодавцеві документи про оплату участі в заході та підтвердження проходження навчання.
2. Заклад охорони здоров’я подає звіт до структурного підрозділу з питань охорони здоров’я про кількість лікарів, які пройшли навчання, та суми, що підлягають відшкодуванню.
3. МОЗ перераховує кошти структурним підрозділам, які розподіляють їх між закладами охорони здоров’я. Заклад охорони здоров’я перераховує кошти лікарям протягом п’яти днів після їх отримання.

Заклади охорони здоров’я зобов’язані подавати інформацію про кількість лікарів, які планують підвищувати кваліфікацію, до структурних підрозділів з питань охорони здоров’я обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій, які передають цю інформацію до Міністерства охорони здоров’я України (МОЗ).

Лікарі-ФОП та лікарі приватних закладів охорони здоров’я фінансують підвищення кваліфікації самостійно, за кошти роботодавця або інших законних джерел.

Детальна інформація доступна на офіційних ресурсах Кабінету Міністрів України:
1. Документ на сайті Кабінету Міністрів України

2. Документ на сайті zakon.gov.ua 

167
коментарі:

Може бути цікаво

07.09.2023
Another News Image

"Довідник лікаря" – ваш Незамінний помічник.

Читати далі
13.09.2023
Another News Image

Додаток Проби Руф'є для лікарів: Ефективне моніторинг та відстеження кардіоваскулярних показників

Читати далі
11.12.2023
Another News Image

Аналітичний звіт ліцензійного реєстру МОЗ

Читати далі